24-08-06

Season 1; disc 1.

1.1 Blink
Rechercheur Mac Taylor ontdekt het lichaam van een vermiste vrouw in Brooklyn Heights. Als hij een tweede slachtoffer op een vuilnisboot vindt, leidt zijn onderzoek hem naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers verlamd en in hun eigen lichaam gevangen neemt. Terwijl hij worstelt met herinneringen aan zijn eigen vrouw, die omkwam tijdens de aanslagen van 9/11, volgt Taylor het spoor van de moordenaar dat leidt naar een levend slachtoffer. Een vrouw die niet kan bewegen, voelen of spreken.

1.2 Creatures Of The Night
Een jonge vrouw overleeft op pure wilskracht een wrede verkrachting in Central Park. Het slachtoffer kan zich de aanranding niet meer herinneren waardoor het onderzoek van rechercheurs Stella Bonasera en Danny Messer wordt belemmerd. Ondanks een overvloed aan bewijs op de plaats van het delict, kunnen de rechercheurs geen verdachte aan de verkrachting verbinden. Stella raakt hierdoor zo gefrustreerd dat zij zich vol overgave inzet om de aanrander te pakken. Ondertussen onderzoeken Mac Taylor en Aiden Burn een schietpartij waarbij een drugdealer om het leven is gekomen. Na inspectie van het lichaam komt Dr. Sheldon Hawkes erachter dat niet alleen de kogel mist, maar dat het slachtoffer ook sporen en beten van een rat op zijn lichaam vertoont. Om het bewijsmateriaal bij elkaar te krijgen, moet het team een bewijsvretende rat zien te vinden in een stad waar zo een zeventig miljoen van die beestjes rondlopen.

1.3 American Dreamers
Een practical joke loopt uit op een moordmysterie als een skelet dat in een tourbus wordt gezet echt blijkt te zijn. Als rechercheurs Mac Taylor en Stella Bonasera proberen het skelet te identificeren en uit te vinden wie die persoon heeft gedood, leidt het bewijsmateriaal ze van het Times Square van 2004 naar het Times Square van 1984. Eén onmiskenbare plek, maar in twee zeer verschillende periodes in de geschiedenis van New York City. Tijdens het onderzoek komt het team erachter dat het skelet van een weggelopen tiener is, die twintig jaar geleden werd vermoord toen een drugsdeal verkeerd afliep.

1.4 Grand Master
Een paar minuten voor hij wordt gekroond zou worden tot onbetwistbare kampioen van het scratchen, wordt de populairste dj van New York dood teruggevonden. Taylor komt terecht in de wereld van chirps, scribbles en stabs, oftewel de wereld van de hiphop. Door het bewijsmateriaal komt Mac steeds meer te weten over de muziekindustrie, hoe bedreigingen, intimidaties en vernederingen ertoe bijdragen dat een opkomend talent het meest recente slachtoffer van de industrie wordt. Rechercheurs Bonasera en Messer onderzoeken de dood van een modeontwerpster die is gevonden in het zwembad van haar penthouse. De zaak leidt ze naar een sushirestaurant dat gespecialiseerd is in het serveren van eten op naakte modellen.

Extra:

"Blink" commentary.

"Creatures of the night" commentary.

19:05 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.