24-08-06

Season 1; disc 1.

1.1 Blink
Rechercheur Mac Taylor ontdekt het lichaam van een vermiste vrouw in Brooklyn Heights. Als hij een tweede slachtoffer op een vuilnisboot vindt, leidt zijn onderzoek hem naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers verlamd en in hun eigen lichaam gevangen neemt. Terwijl hij worstelt met herinneringen aan zijn eigen vrouw, die omkwam tijdens de aanslagen van 9/11, volgt Taylor het spoor van de moordenaar dat leidt naar een levend slachtoffer. Een vrouw die niet kan bewegen, voelen of spreken.

1.2 Creatures Of The Night
Een jonge vrouw overleeft op pure wilskracht een wrede verkrachting in Central Park. Het slachtoffer kan zich de aanranding niet meer herinneren waardoor het onderzoek van rechercheurs Stella Bonasera en Danny Messer wordt belemmerd. Ondanks een overvloed aan bewijs op de plaats van het delict, kunnen de rechercheurs geen verdachte aan de verkrachting verbinden. Stella raakt hierdoor zo gefrustreerd dat zij zich vol overgave inzet om de aanrander te pakken. Ondertussen onderzoeken Mac Taylor en Aiden Burn een schietpartij waarbij een drugdealer om het leven is gekomen. Na inspectie van het lichaam komt Dr. Sheldon Hawkes erachter dat niet alleen de kogel mist, maar dat het slachtoffer ook sporen en beten van een rat op zijn lichaam vertoont. Om het bewijsmateriaal bij elkaar te krijgen, moet het team een bewijsvretende rat zien te vinden in een stad waar zo een zeventig miljoen van die beestjes rondlopen.

1.3 American Dreamers
Een practical joke loopt uit op een moordmysterie als een skelet dat in een tourbus wordt gezet echt blijkt te zijn. Als rechercheurs Mac Taylor en Stella Bonasera proberen het skelet te identificeren en uit te vinden wie die persoon heeft gedood, leidt het bewijsmateriaal ze van het Times Square van 2004 naar het Times Square van 1984. Eén onmiskenbare plek, maar in twee zeer verschillende periodes in de geschiedenis van New York City. Tijdens het onderzoek komt het team erachter dat het skelet van een weggelopen tiener is, die twintig jaar geleden werd vermoord toen een drugsdeal verkeerd afliep.

1.4 Grand Master
Een paar minuten voor hij wordt gekroond zou worden tot onbetwistbare kampioen van het scratchen, wordt de populairste dj van New York dood teruggevonden. Taylor komt terecht in de wereld van chirps, scribbles en stabs, oftewel de wereld van de hiphop. Door het bewijsmateriaal komt Mac steeds meer te weten over de muziekindustrie, hoe bedreigingen, intimidaties en vernederingen ertoe bijdragen dat een opkomend talent het meest recente slachtoffer van de industrie wordt. Rechercheurs Bonasera en Messer onderzoeken de dood van een modeontwerpster die is gevonden in het zwembad van haar penthouse. De zaak leidt ze naar een sushirestaurant dat gespecialiseerd is in het serveren van eten op naakte modellen.

Extra:

"Blink" commentary.

"Creatures of the night" commentary.

19:05 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 2.

1.5 A Man A Mile
Een bouwvakker overlijdt door een explosie zevenhonderd voet onder de oppervlakte van de straten van Manhattan. Rechercheurs Taylor en Messer gaan onder de grond en betreden de wereld van de "Sandhogs", mannen die onder New York City werken en leven volgens de code "aan het eind van de dag komt iedereen terug uit de tunnel". Ondertussen onderzoeken Stella en Aiden de dood van een zestienjarig meisje dat op een elitaire privéschool zat, en gewurgd en drijvend in een meertje is gevonden.

1.6 Outside Man
Als een test van vertrouwen stuurt Taylor rechercheurs Danny en Aiden naar één van de heftigste zaken van het team tot nu toe: een meervoudige moord, waarbij werknemers van een restaurant in Brooklyn doodgeschoten en met plastic zakken over hun hoofd werden gevonden. Als ze alle sporen onder de loep nemen, wijst alles op het werk van binnenuit, maar niet op een verdachte. Als een niet-geïdentificeerd been wordt gevonden in een steeg, leidt dit ledemaat Mac en Stella naar iemand die een amputatie heeft ondergaan en die dood is gevonden in zijn appartement.

1.7 Rain
Een roofoverval in Chinatown door drie mannen loopt uit de hand als een beveiligingsbeambte wordt gedood en de andere per ongeluk op een gastank schiet, waardoor twee overvallers levend verbranden. Terwijl ze de roofoverval onderzoekt, brengt Stella een ontvoeringscomplot aan het licht. Hierbij is de manager van de bank betrokken. De plek om losgeld voor de ontvoerders te droppen, wordt geblokkeerd door een onaangekondigde terreuroefening van de politie. Dit maakt de zaak er niet gemakkelijker op. Het team wordt hierdoor gedwongen nieuwe aanwijzingen op te sporen om het ontvoerde kind te vinden.

1.8 Three Generations Are Enough
Paniek breekt uit op een verdieping van de New Yorkse Mercantile Exchange als een achtergelaten koffertje wordt gevonden. De inhoud ervan leidt naar een effectenmakelaar die op mysterieuze wijze verdween, nadat hij de illegale praktijken van een andere makelaar had onderzocht. Mac moet het cryptische bewijsmateriaal in elkaar zien te passen om een nog groter mysterie op te kunnen lossen. Hij komt erachter dat er een dunne scheidslijn is tussen de man die op de beurs werkt en de gewone man van de straat. Ondertussen onderzoekt Stella de dood van een zwanger consulente, die naast de kerk waar ze werkte wordt gevonden.

Extra:

"Outside man" commentary.

The science behind the scenes.

19:02 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 3.

1.9 Officer Blue
Een politieman te paard wordt van het dier geschoten en Mac en zijn team kammen de stad uit op zoek naar verdachten. Het enige bewijs dat ze hebben, is de kogel die in het paard zit. Mac moet een pijnlijke beslissing nemen: of het dier sparen of het bewijs gaan analyseren. In de Borough of Queens leidt de moord op een jonge man ondertussen naar een Italiaans restaurant, dat veel meer maakt dan alleen pizza's.

1.10 Night, Mother
Als een jonge vrouw op brute wijze wordt neergestoken, komen rechercheurs Taylor en Bonsera terecht in Stuyvesant Town, het epicentrum van de middenklasse van Manhattan. Een buurvrouw, die helemaal onder het bloed zit, blijkt de moordenares te zijn. Maar in het donker is niet alles wat het lijkt, ondervindt ook Mac als hij het verschil onderzoekt tussen onderbewuste motivatie en bewuste actie. Ondertussen vinden Aiden en Danny de leider van een bende zakkenrollers dood in een steeg. Ze moeten de dieven volgen om de moordenaar te kunnen pakken.

1.11 Tri-Borough
De elektrocutie van een jongeman op het metronet van Brooklyn brengt Mac en Stella in de wereld van de extreme sporten. Risico's nemen hoort hierbij. In Manhattan doet rechercheur Danny Messer een andere risicovolle tak van sport. Hij onderzoekt de moord op een kunsthandelaar, die net een schilderij had verkocht dat blijkbaar 190 jaar geleden al door een brand was verwoest. Als een arbeider die geen lid is van de vakbond dood wordt gevonden in Queens, komt Aiden erachter dat de gevaren van constructiewerk zich ver buiten de grenzen van het bouwterrein uitstrekken.

1.12 Recycling
Mac onderzoekt de dood van een hondentrainer op een hondenshow. De eigenaren van de wedstrijdhonden worden de hoofdverdachten in de moordzaak. Ondertussen sporen Stella en Danny de moordenaar van een fietskoerier op. Hij zakte in elkaar nadat hij in de spits was neergestoken. Als ze binnen een bezorgingsroute van 4,8 mijl de plaats van het delict moeten zien te vinden, stuit het team op een wegblokkade.

Extra:

"Officer blue" commentary.

"Recycling" commentary.

19:00 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 4.

1.13 Tanglewood
Een jongen uit een buitenwijk van de stad wordt doodgeslagen gevonden in de besneeuwde bossen van Van Cortland Park. Het onderzoek naar zijn dood leidt het CSI-team naar Tanglewood, de thuishaven van een groepje 'wannabe gangsters'. De zaak neemt een wending als Mac Taylor erachter komt dat de Tanglewood-roots van rechercheur Danny Messer wel eens dieper geworteld kunnen zijn dan hij zich ooit kon voorstellen. Aan de andere kant van de stad hebben Danny Messer en Aiden Burn andere moeilijkheden; een vrouw van een Aziatische massagesalon wordt dood gevonden na een mysterieuze ‘hit and run’.

1.14 Blood, Sweat & Tears
Rechercheurs Mac Taylor en Stella Bonasera ontdekken het lichaam van een tienerjongen, dat in een klein doosje gepropt is en begraven in het zand van Coney Island. Deze wel heel ongewone begrafenis wordt nog vreemder, als blijkt dat geen enkel bot van het slachtoffer gebroken is. Bewijsmateriaal uit het doosje leidt het team naar het circus in de stad. In de nok van de circustent bevindt zich de oplossing van dit mysterie. Ondertussen zorgt een plas bloed, die is gevonden in een appartement in Soho, ervoor dat Danny op zoek gaat naar een vermiste vrouw. Het lijkt erop dat zij in haar appartement is vermoord, maar vervolgens ergens anders werd gedumpt.

1.15 Til Death Do We Part
Als een aanstaande bruid dood neervalt op haar huwelijksdag, komen rechercheur Mac en Danny een moeilijk te vangen moordenaar op het spoor. Als de zaak zich verder ontwikkelt, ontdekken de rechercheurs dat het slachtoffer wel eens een moordjurk uitgezocht zou kunnen hebben. In Staten Island klinkt de zaak van een oud-gevangene, die dood wordt gevonden in een verlaten klooster, als een plaatselijk spookverhaal. Maar Stella ontdekt dat de misdaad wel degelijk echt is en wraak het motief.

1.16 Hush
Een grote truck die de haven van New York verlaat is niet alleen een doelwit voor overvallers maar ook een perfecte dekmantel voor moord. Terwijl ze deze zogenaamde truckkaping onderzoeken, ontdekken detectives Mac en Stella een lichaam dat onder tien ton staal is platgedrukt. Danny en Aiden onderzoeken een ander soort beklemming, wanneer ze door het lichaam van een naakte vrouw kennismaken met Manhattans armoedige wereld van het seksuele fetisjisme. Dit zet hun perceptie van wat normaal is letterlijk op z’n kop.

Extra:

The World's Largest Crime Scene.

18:57 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 5.

1.17 The Fall
Een paar jonge bendeleden vermoorden de eigenaar van een luxe wijnhandel in de Bronx. De CSI-ers hebben er hun handen vol aan om het bewijs te vinden dat uiteindelijk iemand in verband moet brengen met de misdaad. De gemoederen lopen hoog op als het moordonderzoek rechercheur Flack en zijn vroegere mentor weer bij elkaar brengt: er blijkt met het bewijsmateriaal geknoeid te zijn. Ondertussen onderzoeken Danny en Aiden de dood van een invloedrijke filmproducer, die is gevonden op het dak van zijn appartementencomplex in Chelsea.

1.18 The Dove Commission
Een feestje ter ere van het verschijnen van een rapport over politiecorruptie eindigt in een bloedbad als er schoten klinken op de 65ste verdieping. Onder de doden is één van de eigen mensen van het politiedistrict. Om de moordenaar te kunnen vinden moeten Mac en zijn team een moeilijk te vangen sluipschutter in een helikopter vinden. Aan de andere kant van de stad, in Queens, onderzoeken Danny en Aiden de moord op een zigeuner taxichauffeur, die rondreed in gebieden waar anderen zich niet durven vertonen. Ze komen erachter dat de chauffeur om het leven is gekomen toen hij probeerde een stripper te beschermen tegen een verkrachter. De zaak is een belangrijke les voor zowel Danny als Aiden over de alledaagse helden van de stad.

1.19 Crime And Misdemeanor
Mac en Stella ontdekken een dode vrouw tussen de lakens in een industriële wasserij. Het bewijsmateriaal van de zaak leidt ze naar een diplomaat van de Verenigde Naties. Twee Zweedse toeristen krijgen de schrik van hun leven als het menselijk standbeeld dat zij op straat geld geven, dood blijkt te zijn. Als de autopsie uitwijst dat de man een natuurlijke dood is gestorven, is Danny vastbesloten om degene te vinden die een dode zwerver heeft gebruikt voor zo een bizar doel.

1.20 Supply And Demand
Een middelbare scholier uit de arbeidersklasse wordt vermoord, nadat de moordenaars zijn huis zijn binnengedrongen. Hierdoor komen Mac en Stella 'China White' op het spoor, dodelijke onbewerkte heroïne dat in verkeerde handen is gevallen. Mac en Stella gaan in de straten van New York op jacht naar de drug teneinde nieuwe slachtoffers te voorkomen..

Extra:

The Cast Examines The Characters.

18:55 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 6.

1.21 On The Job
Als een gewapende verdachte wordt ontdekt op een afgesloten plaats delict, verandert het routineonderzoek van Danny Messer in een achtervolging te voet door de metrotunnels van New York City. Gevangen in het gangenstelsel, opent Danny het vuur op de man. Maar na onderzoek blijkt dat hij een undercover agent heeft neergeschoten. Agenten en getuigen denken dat Danny de verkeerde man heeft gedood en het is aan Mac om het tegendeel te bewijzen. Aan de andere kant van de stad raakt Stella door de moord op een kindermeisje verzeild in de verbazingwekkende wereld van mensen die voor welgestelde kinderen van de Upper Westside zorgen. Zij ontdekt dat het slachtoffer bezig was om zich terug te trekken uit een dievenbende.

1.22 The Closer
Het onderzoek naar een slachtoffer van een moord met een voertuig botst met de dood van een Boston honkbalfan, die wordt gevonden op een parkeerterrein in New York. Rechercheur Stella Bonasera ontdekt dat beide slachtoffers een ding gemeen hadden: het professionele honkbalteam van New York. Mac heeft zo zijn eigen problemen als een gedaagde vlak voor zijn proces volhoudt dat het team van CSI: New York het bij het verkeerde eind heeft.

1.23 What You See Is What You See
Als een gewoon ontbijt uitmondt in een schietpartij, moet rechercheur Mac Taylor alle stukjes van de misdaad weer bij elkaar zien te krijgen. Het bewijs leidt Mac naar een federale informant met een 'get-out-of-jail-free'-kaart en 'negen levens'. Om hem te pakken te krijgen moeten Mac en Stella een bende ontmantelen. Alleen op deze manier kan de informant ongeschikt gemaakt worden voor de regering.

Extra:

The Zoo Year.

CSI: New York Set Tour.

18:52 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |